11 Eylül 2013 Çarşamba

DOMATES EZMESİ



Bu tarif eşimin yengesine ait. Domates mezesi her sene yapılır, kış boyu balıkların yanında afiyetle yenilir:)

Herkes kolaylıkla yapabilir. Eminim çok beğeneceksiniz.

Malzemeler:

  • 5 kg domates
  • 1/2 su bardağı kalın tuz
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • 1 baş sarımsak
  • 1 lt lik pet şişe için 4-5 tane acı biber turşusu
Yapılışına gelince; domatesleri yıkayıp üzerlerine kaynar su dökerek kabuklarını soyalım. Daha sonra domatesler robottan iyice çekilerek genişçe bir kaba alınır. Robottan çekilen domateslerin üzerine tuz ve sirke koyularak iyice karıştırılır. Karışım bir huni yardımıyla pet şişelere boşaltılır. Domateslerin ardından 4e bölünen sarımsaklar pet şişelere bölüştürülür. Cin biberler de pet şişelere atılarak şişelerin kapakları sıkıca kapatılır. 

İki gün boyunca dışarıda durması gerekmektedir. Her gün şişeyi çalkalayarak iki günün sonunda buzdolabında veya serin bir yerde saklayabilirsiniz.Açıldıktan sonra buzdolabında saklayın.

Pet şişeyi yavaş yavaş, içerisindeki havayı alarak boşaltın.  

10 gün sonra ezmeniz hazır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder